Rob de Voogd
Paardentransport
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Ik heb de 3 jarige Funckenmarie (For Romance x De Niro) vervoerd naar haar africhtingsstal.
Funckenmarie had het hoogst aantal punten (93) op de EPTM test van het KWPN in Ermelo.
Bij deze test kijkt men naar de aanleg die de merrie heeft voor de sport, in dit geval de dressuur richting.
Het bijzondere is dat de merrie in Duitsland gefokt is, door de fam de Baey, en volledig Duitse bloed bezit.
De familie de Baey staat al jaren bekend voor het fokken van hele goede dressuurpaarden, zowel goedgekeurde hengsten als wel GP paarden tot op Olympisch niveau.
Marja Keizer (eig) gefeliciteerd met dit mooie resultaat.16-11-2019

Met uw eigen vrachtwagen van en naar Engeland of Ierland, maar ook op de Scandinavische routes, gelden de volgende regels voor het zogenaamde sjorren van vrachtwagens. De rederijen zien hier in de wintermaanden strenger op toe dan in de zomermaanden, dit is afhankelijk van rederij en type boot.
Open het pdf hiernaast waar duidelijk in wordt gesteld wat er op de vrachtwagen moet zitten.
Let op dit geldt ook voor BE vrachtwagens en personenauto's met paardentrailers!!
Tip: Neem voor dat u gaat rijden contact op met de rederij en vraag of u meekan, de kapitein bepaald of dat het kan en hij bepaalt afhankelijk van het weer.
Voorkom dat u een paardenhotel moet opzoeken.

Voor boekingen en of vragen neem even vrijblijvend contact op.
Email: info@robdevoogdtrans.nl of mob: +31651151418

21-10-2019
De maand oktober is de maand dat de meeste klanten hun veulens op stal zetten.
Wij helpen u graag met het vervoer.
De eerste staan inmiddels in opfokstallen in Belgie, Duitsland en Nederland.
8-9-2019

Project verhuizing Paard Gembria.

Afgelopen vrijdag een merrie Gembria van KLM Schiphol naar Gelderland vervoerd.
Paard was afkomstig vanuit de USA Bakersfield CA en heeft in quarantaine gestaan in Los Angeles bij onze vertrouwde agent en eerder op de dag geland met een Boeing 747 van KLM. Na een "grondige check" van de NVWA en douane, werd de merrie vrijgeven, waarna het laatste stukje van de +/- 12.000 km reis kon worden afgelegd.

12-08-2019
Dit weekend de volgende domeinnamen toegevoegd aan deze website, zodat u de website nog makkelijker kan vinden.

7-8-2019
Eind vorige maand 2 Irish Cobs voor een klant opgehaald in Dover Engeland i.s.m. twee Engelse collega transporteurs die voor de overnachtingen en het vervoer naar Dover zorgde.
In Dover de benodigde papieren geregeld en na bijna 24 uur rust de pony's geladen en met de boot naar Calais Frankrijk gebracht.
De pony's aan het eind van de middag na een relaxte bootreis en  met de Ifor Williams HB511 XL over de weg, inclusief stops met hooi en water, de pony's afgeleverd bij hun nieuwe baasjes die op de oprit al stonden te wachten in Stolwijk.
Ondanks dat de Irish Cobs elkaar nog maar vrij kort kenden waren zij al onafschijdelijk.
Een goed georaganiseerde reis zonder problemen.


21-6-2019

Tijd van de merrie's met veulens is weer aangebroken.
De afgelopen dagen verschillende gereden, waaronder deze dame en dochter.

29-04-2019

Gisteren op verzoek van collega uit Amsterdam een Shire met spoed overgebracht van Heemskerk (NH) naar Faculteit Utrecht.

19-03-2019
Paardenvervoer en de aankomende Brexit.
 
 
Naar aanleiding van vragen.
 
Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe de Brexit gaat uitpakken voor het exporteren en importeren van paarden en paardachtige.

Douane:
 
Eén ding is wel duidelijk er komen wel douane formaliteiten bij kijken. Paarden zullen moeten worden uitgevoerd en ingevoerd.

Gezondheidscertificaten:
 
Op dit moment valt het UK onder het intra verkeer, wat inhoud dat een paard met een gezondheidscertificaat van en naar UK vervoerd kan worden.
 
Wanneer er een Brexit vorm komt waarbij UK net zo als IJsland, Noorwegen en Zwitserland afspraken maakt zodat het Intraverkeer blijft bestaan is er niet zo heel veel aan de hand, Paarden worden dan op de zelfde manier geïmporteerd en geëxporteerd als in de huidige situatie. Dit heeft uiteindelijk voorkeur van de meeste paarden eigenaren.
 
 
Wanneer er een harde Brexit komt heeft dit grotere gevolgen, UK valt niet meer onder het intra verkeer en de EU en het UK zullen eisen moeten opstellen en verdragen moeten gaan afsluiten omtrent de import en export van paarden.
 
Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat bij paarden net zo als bij andere landen, zogenaamde derde landen die niet onder het Intra verkeer vallen, bloedtesten op bepaalde ziektes moeten worden afgenomen bij zowel export als import van paarden, in het gekste geval quarantaine eisen.
 
De overheden van alle EU landen willen dan ook dat paarden worden gekeurd bij export en import zoals dit nu ook gebeurd bij vliegvelden en grensposten naar buiten de EU.
 
Dit brengt natuurlijk hogere kosten met zich mee en langere reistijden voor de paarden.

Paarden die met hun eigenaren op wedstrijd gaan en dus tijdelijk in het UK verblijven zullen dus een tijdelijk uivoer document aan moeten vragen om langs de douane te mogen. Ik verwacht dat het in bijvoorbeeld de Olympiahall weleens een stuk rustiger zal wezen.
 
 
Hoe en wat het gaat worden niemand die het kan vertellen.

Persoonlijk ga ik natuurlijk voor de Intra verkeer oplossing.
Jaren geleden waren we blij dat aan alle rompslomp een einde kwam en het Intra verkeer zijn intrede deed.
In de tussen liggende jaren zijn er nooit extreme ziektes bij paarden geweest binnen UK en de EU waarom dan deze hard Brexit eisen invoeren, dit is niet logisch en niemand schiet er wat bij op, behalve de overheden die er zeker aan gaan verdienen.

Rob de Voogd
 


Gembria KWPN geboren in Californie op transport van Schiphol naar Gelderland.
Het vervoer van 2 Irishcobs vanuit Wales en Engeland naar Nderland. met een tussenstop in Dover.
Merrie met veulen van van de Uytert naar Zeeland.
Karel de Shire
13-03-2019.
Zoals u misschien al gezien heeft zijn we februari verhuisd van Steenbergen (NB) naar Ooltgensplaat op het eiland Goeree Overflakkee (ZH).
Voor u als klant blijft alles bij het oude behalve dat we nu op een centraler punt zitten een paar kilometer van het Hellegatsplein, het knooppunt tussen Brabant en Zuid-Holland, A29 en A4 maar eigenlijk nu ook voor Zeeland via de N59.
Wanneer u nog vragen heeft neem dan gerust even contact met ons op via info@robdevoogdtrans.nl of wanneer het dringend is via tel:+31651151418.
U kunt dit nummer ook gebruiken 24/7 voor spoed ritten naar klinieken.

Naast de vele jonge paarden ritten hadden we begin november een rit naar Bara Zweden met een wat oudere jeugdige ruin die al jaren niet vervoerd was.
Klant wist niet zeker of het laden ging lukken.
Tot ieders verbazing liep deze halfbloed, bijna met zijn ogen dicht de trailer op in de vroege ochtend.
Na een voorspoedige reis arriveerden wij in de avond in Bara, alwaar de ruin een mooie stal kreeg en hele grote wei.
Een paar drukke weken achter de rug met binnen en buitenland ritten waaronder een rit naar Ierland met de trailer en paard van een klant.
Klant ging verhuizen voor studie en wilde zelf niet rijden in Engeland en Ierland met trailer, de oplossing hadden wij.
Naast het verplichte gezondheidscertificaat hebben wij de boekingen voor de veerboten geregeld.
Bij de meeste veerboot maatschappiijen hebben wij accounts zodat een boeking zo geregeld is.
Brexit
Vertrek P&O ferries Rotterdam
Foto chauffeur Rob

#Rob de Voogd paardentransport service paardenvervoer paardentaxi taxi service Rob de Voogd robdevoogd ferrytransporthorses  Paardentransport paarden export paarden import paarden verkoop Horse-transport Pferde-transport Transportdechevaux Trasporti cavalli Transporte de caballos Heste transporter Hästar transporter Paardentransporten Horse transport Koerier Samedaydelivery OBC koeriersdienst Oud Beijerland Numansdorp Klaaswaal Hoeksewaard Strijen Zuid Beijerland Piershil Goudswaard Spoed gevallen paarden klinieken DAP Horsetravel worldwide zuid holland Jet Pet Horse service International KLM dierenhotel Gielissen Beek live animal transport zebra zoo dierentuin tiergarten transport de hitsert transport des animaux transport des chevaux le cheval zadelmakerTransportdesanimaux www.ruitersportzaak.nl www.paardenbemiddelaar.nl www.paardenmakelaar.nl equestrian transport FEI mules stallions mares foal filly groom dressage jumping eventing cheval equitana manege de mustang hippisch centrum  cavalier steffen peters jennifer cromwell Katheleen Raine David Whitman equestrianteam John Zantman Ferry animal transport paarden pony paard pony ezel ezels merrie hengst ruin hengsten merries ruinen dressuur springen dressage jumping eventing samengesteld hoeksewaard Stena LIne P&O North Sea Ferries Irishferries DFDS  Zoo transport Medisch Centrum Utrecht Faculteit Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht DAP lienden DAP ridderkerk Dap Visdonk BSS zeewolde Stoeterij Broere Tim Coomans Stefenie Bezemer Piet van der Jagt Mara van Hoey Smith Carl Hester Dujardin Valegro Adelinde Cornelisse Glock Horses Hans Peter Minderhoud Edward Gal anky Anky van Grunsven KNHS KWPN NRPS Holsteiner Oldenburger Westfaler Shirer shetlandpony mule CHIO Rotterdam CHIO Aachen Indoor Brabant Leen Soldaat Arja Noordhoek Magnacare Kyle stapmolen solarium sporthorses aculteit diergeneeskunde gezelschapsdieren faculteit diergeneeskunde vacatures faculteit diergeneeskunde bibliotheek faculteit diergeneeskunde pathologie faculteit diergeneeskunde adres faculteitdiergeneeskunde kleine huisdieren faculteit diergeneeskunde landbouwhuisdieren faculteit diergeneeskunde heelkunde Faculteit Diergeneeskunde Van de Lageweg Charlotte Wagenaar Kirsten Beckers Cees Broere Anne Broere Stoeterij Broere Academy Bartels Anky van Grunsven Edward Gal Glock Totilas P&O North Sea Ferries Stena Line Irishferriess Sperma hengsten goedgekeurde hengsten Lauw van Vliet Horse service internationalHorse service Gielissen Beek marcel Jordan Liz O'Conner Eric Gillie Horse-Transport Parker horsetransport Anemone Roelofsen Raalte Potdijk Paardentransporten Geesteren Maathuis Geesterenhorse evenElite Foal Auction Borculo (2013)  Spuce Meadows Jan Pannekoek Bioderij Hippisch Centrum Manege FNRS KWPN KNHS  Doron Kuipers Imadia Equifoto De Winterhorses.nl Judy de Winter SB Stables Zegveld Veulenopfok Veulen vervoer opfokstal de Eendracht Heleen Maris.Paardenambulance Arno Koekkoek Stal KoekkoekToka Transport Schaap veetransport Schaap Paarden transport Beerda Paardentransport Eric Gillie Horse Transport Philippa Gillie Kwpn hengstenkeuring Leen soldaat Kyli Hippisch centrum Hoeksewaar Kennard Buisman  Guido Klatte Pferde Transport Taxi4horses Günther Schmidt HTC horse transport Hongary Van Olst dressage bv Gert- Jan van Olst Pauline van Nispen Knols Mestlab.nl Sunshine tour Paardenambulance paadentransport google equivert equitom Sporthorse Medical Diagnostic Centre Dierenhospitaal de Visdonk Ooltgensplaat DAPMidden Brabant DAP Moerbeken horseandtransport MaartenSchraa horse&transport Deilen Ooltgensplaat Havendijk 12. Dierenhospitaal de Visdonk Mark van der Harst Maarten AnneBroere#paardentransport #paardenvervoer #horsetransport #paarden#pferdetransport #horses #dierenkliniekdevisdonk #dapbodegraven#dapridderkerk #dapsomeren #dapdehitsert #daphonselersdijk#dapmiddenbrabant #Equitom #dapmoerbeken #paardentaxi#paardenkoerier #dierNartsen #sporthorsemd#paardentaxirotterdam #paardentaxizeeland


 
Copyright Rob de Voogd transport 2020
Copyright 2019. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu